Het verhaal achter de start van arbeidsbemiddelingsbureau Mainfield

Nieuws overzicht

Wie zitter er achter Mainfield?

Mainfield is opgericht door Dion Paaijmans en Bart van Beek, samen zijn wij goed voor 15 jaar ervaring binnen de arbeidsbemiddeling in de technische sector. Vanuit ons kantoor in Tilburg richten we ons op kandidaten vanaf MTS-niveau en hoger voor zowel kleine, gespecialiseerde organisaties alsook grote, (inter)nationaal opererende bedrijven in Zuid-Nederland en de Randstad. We willen voor zowel kandidaat als opdrachtgever de adviserende en verbindende schakel zijn bij organisatie- en carrièrevraagstukken.
Mainfield bemiddelt in zowel starters als ervaren professionals in de bouw, civiel, elektro- en installatietechniek voor het MKB en grootbedrijf.

Wat is voor jullie de reden om een eigen bedrijf te starten?

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het samenbrengen van kandidaat en opdrachtgever echt een vak apart is in een markt waar een structureel tekort is aan goed opgeleide en ervaren technici. Het geeft daarom iedere keer weer een zeer voldaan gevoel als je merkt dat door jouw tussenkomst mensen aan elkaar gekoppeld worden en de juiste match is gemaakt waar alle partijen naar volle tevredenheid op kunnen terugkijken. Bedrijven maken mede hierdoor de gewenste groei door en carrières komen in een stroomversnelling terecht.

Na respectievelijk 5 en 10 jaar in loondienst werkzaam te zijn geweest binnen de arbeidsbemiddeling, groeide bij ons allebei echter ook steeds meer de prangende behoefte om onze expertise geheel naar eigen idee en inzicht in te brengen, omdat we de overtuiging hebben nog meer waarde te kunnen toevoegen. We hebben het besluit genomen om deze behoeften te concretiseren in de vorm van een ondernemingsplan en daadwerkelijk een start te maken met het naleven van onze dromen!

We wilden vanuit een persoonlijke benadering in contact staan met zowel opdrachtgever alsook kandidaat om vanuit daar duurzame relaties op te bouwen.

Hoe zijn jullie te werk gegaan om jullie plannen te realiseren?

In de voorbereidingsfase komen er 100.000 dingen op je af, die voor je gevoel allemaal tegelijkertijd geregeld moeten worden. Van kleine, op het oog onbenullige zaken zoals de aanschaf van de benodigde kantoorartikelen, tot aan grote, compleet nieuwe zaken zoals de zoektocht naar een kantoorruimte, de bouw van een website en de keuze van een rechtsvorm.

Gelukkig hadden we een goed doordacht plan inclusief een gedetailleerde planning, dus aan de hand hiervan zijn we aan de slag gegaan. We hebben ervaren dat zeker niet alles zich laat plannen, maar dat geen enkele stap die je zet voor niets is geweest. Je wordt namelijk altijd wijzer, zolang je maar goed doordacht te werk gaat en weet waarom je iets doet.

En op juridisch gebied?

Veel dingen zijn nieuw, dus het is belangrijk jezelf goed te laten adviseren. Zo hebben wij bij enkele partijen informatie ingewonnen over de keuze voor een rechtsvorm om een beeld te krijgen van de voor- en nadelen en de zaken die hierbij verder van belang zijn, zoals een aandeelhoudersovereenkomst en een managementovereenkomst. Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten welke aansprakelijkheidrisico's je loopt, hoe je je hiertegen kunt verzekeren en welke rechtsvorm vanuit fiscaal oogpunt het interessants is.

Al deze materie is niet ons vakgebied, dus hebben wij ons laten adviseren door een partij die gespecialiseerd is in de oprichting van bedrijven.

Het grote voordeel voor ons was dat zij kennis hebben in al deze vakgebieden, waardoor ze ons een onafhankelijk overall advies konden geven wat voor ons het beste was om te doen.

Ze kennen je situatie en weten wat je plannen zijn en daardoor kunnen ze ook echt met je meedenken. We hebben dit als heel waardevol ervaren. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om een holdingstructuur op te richten met een werk bv en twee beheer bv’s en ook hebben we de bijbehorende overeenkomsten door hen laten opstellen.

Wat heeft jullie doordachte plan opgeleverd?

In het begin is het veelal ‘hollen’ om voldoende omzet te genereren, maar inmiddels zijn we bijna een jaar als zelfstandig ondernemer actief en kunnen we constateren dat we uiteindelijk heel dicht bij ons initiële plan zijn gebleven. Dat is mooi om te merken. Als je daarnaast zo intensief met elkaar samenwerkt, leer je elkaar pas echt kennen en daarom is het goed om steeds naar elkaar uit te spreken wat je bezighoudt en hoe je elkaar kunt helpen je doelen te realiseren.

Een bedrijf gezamenlijk leiden is heel anders en in veel opzichten complexer dan wanneer je zelfstandig een bedrijf runt. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Al deze inspanningen hebben er voor gezorgd dat we kunnen terugkijken op een prachtig eerste jaar met een heel mooi resultaat. We hebben met onze dienstverlening en manier van werken meerdere keren het verschil kunnen maken en daarmee zie je ook je toegevoegde waarde en de waardering die je daarvoor krijgt.

We hebben veel opdrachten voor grote gerenommeerde bedrijven mogen vervullen, maar ook voor mooie, middelgrote en kleinere organisaties. We hebben dan ook een gezonde spreiding qua klantenportefeuille en dit biedt ons de mogelijkheid om naar de langere termijn te kijken en te (blijven) investeren en innoveren om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen.

Het geeft ontzettend veel voldoening en tegelijkertijd ook veel energie en vertrouwen voor de toekomst!

Waar staan jullie over vijf jaar?

Dat is een vraag die voor ons nog heel lastig is te beantwoorden. Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het maken en bijstellen van nieuwe plannen. Ideeën zijn er daarom meer dan genoeg, maar het is voor ons nu de vraag hoe we deze ideeën verder willen vormgeven. Buiten kijf staat echter dat we met onze doordachte en persoonlijke aanpak maatwerk willen blijven bieden voor onze opdrachtgevers en kandidaten om hiermee de gewenste invulling te kunnen geven aan iedere vacature binnen de bouw, civiel, elektro- en installatie sector.

Bekijk ook de website van Mainfield BV >>