Startup Nocks maakt blockchain technologie toepasbaar

Nieuws overzicht

Tastbare blockchain toepassingen met Nocks B.V.

Nocks BV, een startup volledig gebaseerd op blockchain technologie. De term ‘blockchain’ horen komt de laatste tijd vaak in het nieuws, maar wat kunnen we met blockchain en hoe maken we er slim gebruik van? Onze kersverse start-up Nocks vertelt over hun blockchain toepassingen in de praktijk.

Gulden

Nocks is voor het grootste gedeelte rondom Gulden gebouwd. Gulden is een simpel en krachtig betaalsysteem gebaseerd op blockchain technologie. Nocks verwerkt razendsnel betalingen op basis van deze Gulden blockchain en verbindt deze met de euro. Zo is Nocks bijvoorbeeld in de mobiele apps van Gulden verwerkt zodat je overal kunt afrekenen waar bitcoin wordt geaccepteerd, maar kun je ook geld overmaken naar een IBAN-rekeningnummer met je desktop portemonnee van Gulden. 

Deze betaaldienst voor particulieren noemt het bedrijf Nocks Pay, een eenvoudige manier om online af te rekenen. Echter geven de mannen achter Nocks aan dat er ook wordt gewerkt aan eigen mobiele applicaties om de functionaliteit naar de betonnen wereld te tillen.


We verwerken razendsnel betalingen op basis van het decentrale betaalsysteem Gulden. We slaan een brug tussen Gulden en de euro.

Wat kun je doen met blockchain?

In feite is de blockchain een groot digitaal grootboek waarin praktisch alles kan worden bijgehouden, geautomatiseerd en versleuteld. Nocks begint aanvankelijk met een financiële toepassing maar gaat ook onderzoeken hoe ze klantenbestanden, notariële akten, tickets en nog veel meer andere toepassingen kunnen verwerken in haar diensten.

Zijn de mogelijkheden eindeloos?

Uiteindelijk is dat een heel goed uitgangspunt. In het verleden hebben we gezien dat sommige technologische uitvinden niet veel toegevoegde waarde hadden in ons economisch systeem, totdat een bedrijfje verschillende uitvindingen combineert en op die manier de markt innoveert. Wij geloven dat blockchain ook zo'n technologie is, en hopen natuurlijk het bedrijf te zijn dat de markt gaat innoveren ;)

Wat is jullie focus?

Vooralsnog ligt de focus van Nocks op het betalingsverkeer. Het is in de beginfase belangrijk om te blijven focussen op één toepassing, omdat anders het gevaar bestaat dat als half-half gedaan wordt. Dat zou funest kunnen zijn voor het bedrijf.

Wil jij het kersverse bedrijf in de gaten houden?

W | nocks.co

M | Medium

T | Twitter