Veel gestelde vragen

Nee, dat is niet mogelijk. Enkele partijen adverteren met deze mogelijkheid, maar dat is misleidend. U moet volgens de Nederlandse wet altijd langs een notaris voor de legalisatie en ondertekening van de oprichtingsakte. Bij StartFlex krijgt u altijd een persoonlijke afspraak bij een aangesloten notariskantoor waar reeds jaren mee samengewerkt word.
Voor het opstellen van de concept-statuten heeft StartFlex uw persoons-/bedrijfsgegevens nodig. U kunt dit aanleveren via ons Direct Oprichten-formulier rechtsboven op de pagina.
De kosten voor het oprichten van een BV (incl. één aandeelhouder/bestuurder (dezelfde natuurlijke persoon)) bedraagt €325,- excl. BTW. Indien u wilt dat de notaris een KvK uittreksel voor u aanvraagt dan zullen de kosten verhoogd worden met €15,- excl. BTW.
Nee, er zijn geen verborgen kosten. Wij attenderen ondernemers wel altijd op het eenmalige inschrijfvergoeding na inschrijving van de BV in het handelsregister en KvK. Startende ondernemers moeten bij de KvK een eenmalige inschrijfvergoeding van €50,- betalen. Deze wordt eveneens bij eenmanszaken en VOF’s in rekening gebracht.
Het toevoegen van een extra aandeelhouder/bestuurder in de BV is mogelijk, hiervoor zullen echter wel extra kosten in rekening gebracht worden. De kosten voor een extra bestuurder of aandeelhouder (natuurlijk persoon) bedraagt €50,- excl. BTW. De kosten voor een extra aandeelhouder/bestuurder (rechtspersoon) bedraagt €90,- excl. BTW. en €15,- excl. BTW voor een recent KvK uittreksel van de toetredende vennootschap.