Arbeidsongeschiktheidsverzekering

/ Zakelijke verzekeringen

“U heeft een eigen bouwbedrijf en tijdens een klus verstapt u zich. Door de val moet u naar het ziekenhuis en bent langdurig geblesseerd aan uw rug. De revalidatie kan maanden duren in beslag nemen, misschien zelfs jaren. Door een ongelukkige misstap kunt u uw beroep niet meer uitvoeren en daardoor zult u geen omzet meer krijgen.”

Waarom kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekerings AOV?

Het bovenstaande voorbeeld geeft aan dat onschuldige ongevallen op de werkvloer kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid. Als u niet meer kunt werken voor uw onderneming zult u geen inkomsten meer generen. Als er geen inkomsten in de onderneming zijn kunt u uzelf ook niet uitbetalen. Hoe zult u rondkomen als u langdurig ziek of arbeidsongeschikt bent? Het inhuren van een werknemer is voor de meeste kleinere ondernemingen geen oplossing. Omdat de winsten dan weer opgaan aan de personeelskosten van de werknemer.

Ondernemers kunnen zich tegen dit risico verzekeren door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze verzekering zorgt ervoor dat een (groot) deel van uw huidige inkomen wordt vergoed. De AOV is niet verplicht, maar is voor bijna alle ondernemers het overwegen waard.

Door een ongelukkige misstap kunt u uw beroep niet meer uitvoeren en daardoor zult u geen omzet meer krijgen.

AOV biedt verschillende dekkingen die u helpt als u bijvoorbeeld:

  • zwanger bent
  • een ongeval heeft gehad en langdurig niet meer aan het werk kunt
  • een vervelende ziekte bij u is geconstateerd en daardoor niet meer volledig uw werk kunt verrichten

Dit zijn enkele voorbeelden die gedekt kunnen worden als u arbeidsongeschikt bent. Veel verzekeraars bieden verschillende mogelijkheden binnen de verzekering die u afsluit. De hoogte van de premie ligt ook sterk aan uw beroep en inkomen die u als ondernemer krijgt. De hoogte van de uitkering is ook afhankelijk van de mate u arbeidsongeschikt bent. Het kan tijdelijk zijn, zoals bij een zwangerschap of ongeval, maar ook langdurig als u bijvoorbeeld een dwarslaesie krijgt.

De premie van de AOV verzekering is relatief hoog. Het is om deze reden zeer aan te raden vooraf advies in te winnen bij een adviseur. Hij kan aan de hand van uw risicoprofiel, werkzaamheden en inkomsten bepalen welke polis het beste aansluit op uw wensen.