Beperk uw privé aansprakelijkheid

Uw privé vermogen wordt alleen door het vermogen van de eenmanszaak beschermd tegen schuldeisers, aansprakelijkheden en de belastingdienst. Als deze zijn uitgewonnen zullen uw persoonlijke bezittingen worden gebruikt. Er zijn wel mogelijkheden om uw privé aansprakelijkheden te beperken:

De volgende drie maatregelen kunt u treffen om uw privé vermogen te beschermen:

Algemene voorwaarden

Als u met meerdere opdrachtgegevens of klanten werkt is het verstandig niet steeds over de afzonderlijke transactievoorwaarden te onderhanden, maar deze uit te werken in algemene voorwaarden die op alle transacties van toepassing zijn. Omdat deze voorwaarden van toepassing zijn op alle handelstransacties en aansprakelijkheden van de onderneming beperken, is het verstandig deze op te laten stellen door een jurist die kennis heeft van uw branche waarin u actief bent.

Algemene voorwaarden opstellen >>

Zakelijke verzekering

Niet alle zakelijke risico’s kunnen afgewend worden door het hanteren van algemene voorwaarden. Daarom is het zeer verstandig naast AV een zakelijke verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schadeclaims die voortvloeien uit beroeps-, bedrijfs- of productfouten. Als de het vermogen van de onderneming onvoldoende is om de juridische kosten en financiële gevolgen van een schadeclaim te betalen dan kunt u hiervoor persoonlijk aansprakelijk voor gesteld worden.

Zakelijke verzekering >>

Huwelijkse voorwaarden

Als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan zijn de vermogensbestanddelen van u en uw verdeeld in één boedel. Mocht u in privé aansprakelijk gesteld worden voor schulden van uw onderneming, dan wordt er door de schuldeiser geen onderscheid gemaakt tussen goederen en gelden van u en uw parnter. Wilt u dat het vermogen van uw partner beschermd wordt? Dan is het verstandig dit vast te laten leggen bij de notaris. Dit kan door het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Lees meer hierover op onze website.

Huwelijkse voorwaarden opstellen >>