Zelf uw bedrijf starten? Volg de onderstaande stappen

Als u een bedrijf wilt starten dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Het is allemaal niet zo lastig als het lijkt! Ook alle dingen die bij een bedrijf komen kijken zoals de boekhouding en een website, zijn tegenwoordig steeds makkelijker om op de rit te krijgen. De software hiervoor wordt alsmaar beter.

Deze pagina bevat een overzicht voor veel zaken die bij de start van een bedrijf komen kijken. U kunt ze één voor één doorlopen, maar meestal lopen er verschillende trajecten tegelijkertijd. Gebruik deze pagina gewoon als ‘checklist’ en klik indien nodig verder als u meer informatie zoekt over een bepaald onderwerp.

De eerste en belangrijkste stap in he starten van een bedrijf is de keuze van de rechtsvorm. U kunt kiezen uit de drie rechtsvormen hiernaast. Weet u niet welke rechtsvorm het beste bij u past? Vul dan onze rechtsvormkeuze test in.
Rechtsvorm Keuzetest
Bij de inschrijving moet u een bedrijfsnaam kiezen. Hieraan zijn enkele regels verbonden, zo mag de bedrijfsnaam niet reeds door een ander bedrijf staan ingeschreven. Wilt u uw merknaam beschermen? Dan kan dat door naast de deponering bij de KvK uw bedrijfsnaam te registeren als merknaam in de Benelux of Europa bij het BOIP.
Rechtsvorm Keuzetest
U kunt uw bedrijf gaan oprichten en inschrijven bij de KVK, Een eenmanszaak of vof kunt u eenvoudig zelf doen, een BV gaat via de notaris of via een online service.
Online BV oprichten

Bekijk:

Zoek in aanloop naar de registratie van de onderneming alvast contact met een bank om u te laten informeren over het openen van een bankrekening. Dit traject kan soms wel even duren en de door u gekozen bank kan u hier meer uitleg over geven.

Bekijk:

Afhankelijk van hoe 'complex' uw bedrijf is, dient u passende boekhoudsoftware te kiezen. Voor de meeste starters is het echter belangrijk om zo eenvoudig en voordelig mogelijk te beginnen met intuïtieve boekhoudsoftware. We hebben 3 pakketten geselecteerd die aan deze eisen voldoen.
Eenvoudige boekhoudpakketten
Tegenwoordig kun je niet meer om een eigen website heen. Toch vinden veel ondernemers dit lastig en wordt het vaak uitbesteedt tegen relatief hoge kosten. Als starter kunt u met websitesoftware ook zelf aan de slag en alles in eigen beheer houden. Dat is leuk, voordelig en leerzaam. Daarnaast ook nog eens snel, want een aanpassing is zo gemaakt. We hebben 3 partijen geselecteerd die het eenvoudig maken om een website te beginnen. 1) JouwWeb is heel eenvoudig met beperkte mogelijkheden, 2) Wix is wat complexer maar biedt meer functionaliteiten 3) WordPress eenvoudig gemaakt via Siteground kun je alle kanten mee op.

Bekijk:

Voor de hosting zijn zowel Siteground als Cloud86 goede aanbieders / webhosters. Hier registreer je dus je domeinnaam / website url.

Meer over de zakelijke verzekeringen

Relevante pagina’s over verzekeren

Vof of BV?

Een V.O.F. of B.V.? Gratis rechtsvormkeuze test: Start nu. U twijfelt tussen de keuze om een vennootschap onder firma (VoF) of besloten vennootschap (BV) op te richten? In dit artikel zullen wij voornamelijk de verschillen duidelijk maken tussen deze twee varianten en adviseren altijd om uw situatie persoonlijk te laten beoordelen door de beste specialisten.…

BV oprichten

Besloten VennootschapWaarom een BV handig voor u kan zijn en hoe deze eenvoudig wordt opgericht Wilt u een BV oprichten? Lees op dit platform alles over de voor- en nadelen van het oprichten van een BV. Ook handig om de rechtsvormkeuze test te starten. Deze geeft helder inzicht welke rechtsvorm het beste bij uw onderneming…

VOF starten

Vennootschap onder firmaEen samenwerkingsverband tussen meerdere personen Wilt u een vennootschap onder firma (VOF) starten? Op deze pagina vindt u informatie over het starten van een VOF en onafhankelijke professionals die u kunnen helpen met het opstellen van de noodzakelijke juridische documenten. Lees onze informatie en gebruik onze startersgidsen, zodat u geïnformeerd en gestructureerd kunt…

Wat is een besloten vennootschap

“In dit artikel hopen wij jou meer inzicht te geven op de vraag “Wat een besloten vennootschap precies is” Dit doen wij door de eerst te bespreken wanneer het wél en niet interessant is voor jou om een besloten vennootschap te kiezen. Daarnaast bespreken we de meest belangrijke thema’s van een BV met beperkte aansprakelijkheid.…

Fiscaal

Is een BV vanuit fiscaal oogpunt de juiste rechtsvorm voor uw onderneming? Veel startende ondernemers kiezen voor de eenmanszaak of VOF vanwege de startersfaciliteiten en lage(re) kosten. Maar welke rechtsvorm is voor uw onderneming interessant vanuit fiscaal oogpunt? Start direct een rechtsvormtest bij onze partner en bekijk de verschillen >> Fiscale regels veranderen vrijwel ieder jaar, controleer altijd de…

Voorbeeldstatuten Besloten Vennootschap

Statuten BV Voorbeeld Voorbeeldstatuten die u zou kunnen gebruiken voor uw eigen op te starten BV. Natuurlijk heeft de notaris deze ook vaak standaard liggen, dus hoeft u deze in principe niet zelf op te stellen. Maar alsnog voorbeeldstatuten die goed te gebruiken zijn bij het opstarten van een BV. HOOFDSTUK I. Begripsbepalingen. Artikel 1.…

Eenvoudig kant en klaar een BV starten?

Zoals je kan lezen op deze site is het niet eenvoudig om een BV of VoF te starten. Gelukkig zijn er partijen die full-service (volledig online) jou kunnen helpen met alle stappen. Eén van onze partners van dit moment: Firm24.com kan al dit werk voor jou uit handen nemen.