Wat is een akte van depot?

Een akte van depot is een nuttig instrument om je bewijspositie te beschermen dat u de uitvinden bent van een idee. In de akte van depot wordt door de notaris verklaard wat je hebt aangeleverd, op welke dag en op welk tijdstip. Dit kan een uitgewerkte modeltekening zijn, een businessplan, kunst of werk van letterkunde. Dit document wordt verzegeld en onder toezicht van de notaris bewaard totdat u in een rechtszaak uw bewijspositie moet verdedigen.

De akte van depot geeft geen recht zoals een merkrecht, octrooi of patent dit doet. Maar doordat deze procedure’s soms langere periode’s in beslag nemen, kan het in sommige gevallen verstandig zijn uw bewijspositie te versterken doordat je kunt aantonen op een bepaald moment de inhoud van de aan de akte gehechte envelop bezat.

Kosten

De kosten voor een akte van depot bedragen € 299,- excl. BTW. U akte wordt dan ondertekend en bewaard in de kluis van onze notaris voor 20 jaar.

Bescherming

Een akte van depot is een van de sterkste manieren waarop u uw bewijspositie kunt versterken dat u op een bepaalde tijd en datum bepaalde kennis bezat, documenten of ideeën had.