stappenplan zzp-er worden

/ ZZP

ZZPer in 5 simpele stappen


1. Kies de juiste rechtsvorm

Als u gaat starten als ZZP-er is het belangrijk dat u de juiste rechtsvorm kiest. De term 'zelfstandige zonder personeel' is namelijk geen aparte rechtsvorm, maar zegt meer over uw organisatie structuur: u heeft geen compagnon of personeel in dienst. Voor de keuze van uw rechtsvorm bent u aangewezen op een eenmanszaak of besloten vennootschap.

Welke rechtsvorm past bij mijn onderneming? Klik hier en start onze gratis adviesgenerator.

De keuze welke rechtsvorm het beste past bij uw onderneming is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de verwachte omzet en winst in de onderneming, aansprakelijkheidrisico's en uw opdrachtgevers. Het is verstandig om met een adviseur over deze factoren te spreken, want het kiezen van de passende rechtsvorm gespaard u een hoop geld

Lees meer over de verschillen tussen een eenmanszaak of B.V. >>

2. Gebruik contracten

Bij de eerste opdracht of bestelling zal je onderneming in contract treden met een derden. Dit kan een bestelling zijn in je webshop of een opdracht om een aanbouw te plaatsen. Het is belangrijk dat je de juiste contract, prijs, oplevering en garantievoorwaarden overeenkomt. Als je niets regelt dan pakt dit in de meeste gevallen zeer nadelig uit voor u: bijv. de wettelijke garantietermijn van 2 jaar is van toepassing op of u bent verplichting meer te leveren dan u mondeling overeengekomen bent.

3. Sluit een verzekering af

Bij de start van de onderneming moet u inventariseren welke zakelijke risico's de onderneming loopt. Het is verstandig om uw ondernemingsvermogen te beschermen om de eventuele nadelige financiële gevolgen van uw ondernemingsactiviteiten te dempen.

Klik hier en sluit direct de juiste verzekeringen af.

Als je start vanuit een eenmanszaak of V.O.F. dan is het afsluiten van een zakelijke verzekering een must. Deze twee rechtsvormen voorkomen namelijk geen doorbraak van aansprakelijkheid naar uw privé-vermogen. De enige bescherming beidt het bedrijfsvermogen van de onderneming, maar die is bij de start vaak onvoldoende om de kosten van schadevergoedingen en juridische kosten te dekken.

4. Huwelijkse voorwaarden

Als je start als ZZPer is het belangrijk dat de administratie bij aanvang goed geregeld is. Je voorkomt hiermee dat je later tegen een berg werk en kosten aanloopt. Als je bij aanvang direct kiest of je de administratie en aangiften zelf wilt doen of gaat uitbesteden, dan kun je de administratie hierop inrichten

Bekijk het aanbod van onze partnernotarissen >>.

5. Regel uw administratie

Als je start als ZZPer is het belangrijk dat de administratie bij aanvang goed geregeld is. Je voorkomt hiermee dat je later tegen een berg werk en kosten aanloopt. Als je bij aanvang direct kiest of je de administratie en aangiften zelf wilt doen of gaat uitbesteden, dan kun je de administratie hierop inrichten.

Er is een verschil tussen administratie en het doen van aangiften. De administratie is de verwerking van het aantal bankmutaties in een boekhoudprogramma. Het bijhouden van de inkomende en uitgaande betaling en 'labelen' van de verschillende trances wordt administreren genoemd. Tegenwoordig zijn er slimme boekhoudsoftware die bij de start van je onderneming direct kunt koppelen aan je zakelijke bankrekening. Deze leest automatisch uw mutaties in, zodat deze automatisch worden ingelezen.

Het is verstandig om een boekhouder in de hand te nemen die voor u de salarisadministratie, kwartaal- en jaaraangiften doet. Uw boekhoudsoftware is gekoppeld aan die van de boekhouder. Op deze manier kan hij of/zij altijd met u meekijken en aangiften verzorgen.

Alles over het regelen van je administratie >>