Uw LTD omzetten naar een Flex-BV?

Er zijn drie opties waarop u uw LTD kunt omzetten naar een Flex-BV. Hieronder geven wij een uiteenzetting van deze drie opties.

Inbreng van uw LTD in de BV

Als de onderneming wordt ingebracht, dan gaan alle activa/passiva, handelsnamen en IE-rechten mee over in de BV. Voor de inbreng van de LTD maakt onze fiscalist een beschrijving van de onderneming. Deze beschrijving wordt door onze notaris overgenomen in de akte van inbreng. Bij oprichting van de Flex-BV zal de onderneming (LTD) worden ingebracht.

Aandelenfusie (meest gekozen)

De aandelen van de LTD worden gestort tegen uitgifte van aandelen in de nieuwe BV. De LTD komt dan onder de nieuwe BV te hangen. De LTD wordt ontbonden nadat alle activa/passiva zijn overgedragen. Dit geschiedt door dividend uitkeringen aan de nieuwe BV. Voor oprichting dient onze notaris een akte van fusie op te stellen en naast de oprichtingsakte.

Activa/passiva transactie (verkoop van onderneming)

Alle activa/passiva van de onderneming (LTD) worden verkocht aan een nieuwe op te richten BV. Hiervoor moet een verkoopovereenkomst worden opgesteld waarin alle activa/passiva in zijn vastgelegd. Onze notaris richt voor u de BV op en onze fiscalist stelt de verkoopovereenkomst op of controleert deze.

De vijf meest gestelde vragen:
1. Kan ik mijn KvK nummer behouden als ik mijn Ltd omzet naar een BV?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Als u een B.V. opricht dan krijgt deze rechtspersoon een ander KvK nummer dan uw in Nederland ingeschreven Ltd.
2. Wat is de meest gebruikte inbreng-variant van mijn Ltd in een BV?

De meest gekozen variant is een aandelenfusie. De aandelen van uw Ltd worden ingebracht tegen uitgifte van aandelen van uw nieuw op te richten BV. Daarna Ltd uitdividenden en vervolgens ontbinden. De voordelen van de uit de Ltd vallen onder de deelnemersvrijstelling. Hierbij is het raadzaam op voorhand in overleg te treden met de fiscus.
3. Welke werkzaamheden moeten uitgevoerd worden door StartFlex?

Onze fiscalist stelt een intentieverklaring op en zend deze naar de belastingdienst. Vervolgens wordt de inbrengverklaring opgesteld en gebruikt door onze notaris voor het opstellen van de akte van oprichting en akte van fusie. U zult tijdens een persoonlijke afspraak bij ons notariskantoor uw akte ondertekenen. 
4. Hoeveel kost het omzetten van mijn Ltd naar BV?

Kosten zijn afhankelijk van de onderneming, wijze waarop administratie is gevoerd en extra werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Neem altijd even contact op voor een offerte. 
5. Hoe start ik de procedure voor het omzetten van mijn Ltd naar BV?

U kunt telefonisch contact opnemen met een van onze adviseurs om de procedure in gang te zetten. U zult verzocht worden uw jaarcijfers en Ltd documenten naar ons toe te zenden, zodat onze fiscalist uw zaak in behandeling kan nemen. Daarnaast ontvangen wij graag alle persoons- en bedrijfsgegevens welke nodig is voor oprichting van uw BV.

Limited of B.V.

Ltd. of B.V.?

U beschikt reeds over een Engelse Limited of wilt juist gaan ondernemen en twijfelt tussen de Engelse Limited en de Nederlandse B.V. Moet u nu kiezen voor de Ltd. of B.V.?

De Engelse Ltd. heeft de afgelopen jaren erg veel populariteit gekregen onder ondernemers. Je hoefde geen € 18.000 startkapitaal te hebben en je genoot toch van de rechtsbescherming van een rechtspersoon. Daarnaast was je limited “eenvoudig en snel” opgericht.

Sinds 1 oktober is ons B.V.-recht aangepast om te kunnen concurreren met buitenlandse vernootschappen zoals de limited en GmbH (Duits). Ons oude B.V.-recht was gebasseerd en deels ontleend aan het destijds bestaande N.V.-recht. Doordat andere landen steeds flexibelere en eenvoudigere varianten in de markt plaatste was het slechts een kwestie van tijd voordat Nederland de flex B.V. zou introduceren.

Waarom is een limited minder interessant

Vroeger kende de limited velen voordelen die ons verouderde B.V. nog niet kende. Na invoering van de nieuwe wetgeving zijn de voordelen van de limited bijna ook allemaal van toepassing op de flex B.V. Het enige nadeel wat de flex B.V. nog kent, ten opzichte van de limited, is dat de aktes voor oprichting nog gepasseerd dienen te worden door een notaris.

Start Flex BV heeft daarom scherpe all-in pakketten gemaakt voor het oprichten van een flex B.V. in Nederland. We werken samen met meerdere landelijke onafhankelijk kantoren waardoor we kwaliteit en bereikbaarheid altijd kunnen garanderen. Voor de adviezen, statuten en professionele dienstverlening van onze notarissen betaald u nog maar slechts € 325 ex btw*.

Nadelen limited

  • Registered office in Engeland nodig
  • Beheer van uw limited wordt door een externe organisatie gedaan
  • Vaak hoge kosten voor het doen van uw oprichting en jaarwerk (annual accounts, annual return, bijdrage Engelse KVK,)
  • Vrijstelling aanvragen bij de Engelse belastingdient, u handelt namelijk in Nederland
  • U heeft altijd een externe partij nodig voordat u zaken geregeld heeft

Door de komst van de flex B.V. wil de overheid de concurrentie aangaan met buitenlandse vennootschappen zoals de limited en dat is goed gelukt. Als u uw bedrijf vanuit een Nederlandse B.V. exploiteert heeft u het gemak van de Nederlandse dienstverlening zoals de KVK en belastingdienst. Daarnaast geniet u weer van de internationale alure van een B.V.

Omzetten Ltd. naar B.V.

U kunt uw Engelse onderneming omzetten naar een Nederlandse B.V. Dit kan doormiddel van uw bestaande limited in te brengen in een besloten vennootschap. Dit proces kan ruisend of geruisloos gebeuren. Voor meer informatie over het omzetten van uw Ltd. naar B.V. kunt u gebruik maken van onze all-in pakketten. U kunt altijd contact opnemen met een van onze notarissen om u nader te informeren.

Meer informatie over het oprichten van een B.V.

Meer informatie over het omzetten van Ltd. naar B.V.

Meer informatie over de holdingstructuur.

Relevante producten